Na polévku potřebujeme:
2 mrkve
1 petržel
1 cibule
2 hrsti červené čočky
hrst jáhel
1 l vody
0,5 l zeleninového vývaru
čerstvá nať (petržel, celer, magi) + sušená pískavice, oregano, kmín, sůl
olivový olej a ghee
postup:
Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo.
Do hrnce dáme trochu olivového oleje a ghee másla (poměr 1: 1) a pár minut opečeme nastrouhanou zeleninu, přidáme trochu pepře a bylinek.
Zalijeme vodou (vývarem), přidáme cibuli a čerstvou nať.
Uvedeme do varu, vsypeme červenou čočku a jáhly. Vaříme 15 minut, podle chuti přidáme sůl a podáváme.
Dobou chuť! Recept vymyslela skvělá Ela – Ze srdce do hrnce.
https://duomag.cz/pozor-toto-jsou-nejspinavejsi-mista-kterych-se-doma-dotykate-kazdy-den/
https://partieplus.cz/jak-podporovat-financni-gramotnost-u-deti-a-jak-s-nimi-mluvit-o-penezich/
https://duomag.cz/poprve-nahledli-dovnitr-jine-planety-jadro-marsu-je-tekute/