Jak si doplnit D-čko i bez slunce: Líná kuchařka zná recept!

Už jste četli?

Nedostatek vitaminu D si většina z nás spojuje hlavně s řídnutím kostí. Málokdo však ví io jeho významném vlivu na imunitní systém a o tom, že nás chrání nejen před infekcemi, ale i nádory, či autoimunitními onemocněními.

Klíčovým zdrojem vitaminu D je samozřejmě pobyt na sluníčku. Pokud si ho však nemůžete právě v tomto období dopřát dostatek, můžete si „déčko“ naservírovat iv kuchyni. Tělo se vám odvděčí nejen zdravými kostmi, ale i hormonem dobré nálady – serotonin. Pokud si chcete imunitní systém nadopovat D-čkem, určitě sáhněte po vaječných žloutcích, čerstvých mléčných výrobcích, či slunečnicových semínkách.

Náš tip: Skvělým zdrojem vitaminu D po dlouhé zimě jsou ryby, zejména ty čerstvé, jako losos či tuňák. Za skvělé ceny a v té nejlepší kvalitě je najdete spolu s širokým sortimentem čerstvého ovoce, zeleniny, ale i masa a mléčných výrobků pod jednou střechou ve vašem Kauflandu.

Čerstvá porce vitaminu D á la Líná kuchařka
Losos s avokádovou salsou
Ingredience na 2 porce

400 g malých brambor
300 g lososa
olivový olej K-Bio
sůl, mletá červená paprika
citron
hrst baby špenátu
růžičky brokolice
petrželka
Marináda na lososa

lžíce hořčice a lžíce medu
půl lžíce olivového oleje K-Bio
Avokádová salsa

zralé avokádo
červená paprika, červená cibule
šťáva z limetky
postup

Omyté brambůrky překrojte na polovinu, smíchejte s olivovým olejem, solí, mletou červenou paprikou a rozprostřete v zapékací nádobě překrojení částí dolů. Vložte do vyhřáté trouby a pečte na 200 ° C cca hodinu. Mezitím si připravte marinádu. Smíchejte hořčici, med a olivový olej, přidejte sůl, pepř a potřete ní kousky lososa z každé strany. Nechte působit půl hodinu.

Připravte si avokádovou omáčku ze zralého, nakrájeného avokáda. Smíchejte ho s na kostičky nakrájenou červenou paprikou a nadrobno nasekanou cibulí. Přidejte trochu soli a pepře, pokapejte šťávou z limetky a jemně promíchejte. Před servírováním odložte do chladničky.

Na pánvi zahřejte olivový olej a opečeme na něm kousky lososa z každé strany, pak ho ještě pokapejte citronovou šťávou a servírujte s pečenými brambůrky a avokádovou omáčkou. Na závěr přidejte hrst baby špenátu a uvařené růžičky brokolice. Brambory i lososa můžete ozdobit nasekanou petrželkou, bohatou na vitamín C.

- Komerční sdělení -spot_img
- Komerční sdělení -spot_img

Mohlo by vás zajímat:

- Komerční sdělení -spot_img

Více od autora

- Komerční sdělení -spot_img