Domácí kokosovo-mandlová Granola: Snídaňová záležitost, jejíž neodoláte

Už jste četli?

Co budete potřebovat:
1 šálek ovesných vloček
1 šálek mandlí (použila jsem celá jádra)
2 PL chia semínek
1/4 šálku javorového sirupu
1/2 šálku strouhaného kokosu
1/2 šálku kokosových plátků

postup:
V misce smíchejte ovesné vločky, mandle a javorový sirup. Dobře promíchejte.
Směs vysypte na plech vyložený pečícím papírem, dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů, a pečte přibližně 20 minut.
Během pečení směs alespoň jednou promíchejte aby se oříšky i vločky opiekli z každé strany.
Po 20 minutách přidejte kokosové lupínky, strouhaný kokos a chia semínka, a pečeti ještě dalších 10 minut.
Po upečení nechte granoly zcela vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě, aby zůstala déle křupavá.
„Granola vám ve vdzuchotesnej nádobě vydrží několik týdnů, pokud ji nesníte dříve. Takže ji stačí připravit jednou za čas, a když máte chuť na jogurt, kaši nebo smoothie misku, máte je vždy čím posypat,“ říká foodblogerka Monika z LaPetit.

- Komerční sdělení -spot_img
- Komerční sdělení -spot_img

Mohlo by vás zajímat:

- Komerční sdělení -spot_img

Více od autora

- Komerční sdělení -spot_img